Zum Inhalt springen

Singaporese Bitcoin Broker opgesloten voor het beroven van $267k van BTC-investeerder

  • von

De crypto-industrie heeft zijn eerlijk aandeel in de misdaden gezien, maar naarmate het goed meer waarde krijgt, worden deze misdaden steeds ernstiger. Onlangs nog werd een inwoner van Singapore veroordeeld tot gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de overval op S$365.000 (US$267.097) in contanten die bedoeld was als een Bitcoin-investering.

Volgens een rapport van The Strait Times is de 29-jarige Jaromel Gee Ming veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf omdat hij schuldig pleitte voor een plan om een overval te plegen met de hulp van twee andere mede-samenzweerders Mohd Abdul Rahman en Syed Mokhtar.

Gee was het onderdeel van een Bitcoin Revolution-makelaardij waar hij transacties uitvoerde tussen partijen die Bitcoin wilden kopen en verkopen. Rahman assisteerde Gee bij transacties waarbij partijen met grote sommen contant geld betrokken waren.

Maar in april 2018, nadat hij vernam dat een Maleisische investeerder genaamd Pang Joon Hau in Singapore was aangekomen voor een Bitcoin-aankoop van S$365.000 in contanten, besloot Gee zijn bedrijfstactiek te veranderen en vroeg hij Abdul Rahman en Mokhtar om de investeerder in zijn hotel te volgen en hem op 8 april te beroven.

Rahman en Mokhtar vielen Pang fysiek aan samen met een andere Bitcoin-investeerder, Teo Chern Wei, in hun hotelkamer en gingen er met het geld vandoor.

Hoewel het niet duidelijk is hoe de autoriteiten Gee’s betrokkenheid bij deze overval aan het licht hebben gebracht, werd hij op 18 april 2018 gearresteerd. Rahman werd ook gearresteerd drie dagen na het incident, maar de zaak is nog steeds in behandeling, maar Mokhtar pleitte volgens het rapport schuldig.

De ex-vrouw van Rahman werd ook aangeklaagd voor het bewust ontvangen van gestolen goederen zoals een S$45.800 (US$33.000) Rolex-horloge dat met de opbrengst van het misdrijf werd gekocht.

Volgens de Singaporese wet kan een overval tussen 19:00 en 07:00 uur lokale tijd een gevangenisstraf van maximaal 14 jaar krijgen, terwijl er ook minstens 12 slagen van de stok worden ontvangen. Gee zal hetzelfde ontvangen.

Niet de enige Crypto Overval

Bitcoin-overval is niet nieuw, vorige maand arresteerde de politie van Honk Kong drie mannen voor het beroven van zes verschillende Bitcoin-automaten en het stelen van ongeveer $30.000 door middel van 11 transacties.

Vorig jaar viel een Noorse crypto-miljonair ten prooi aan een poging tot overval die hem dwong om van zijn balkon op de tweede verdieping te springen om te ontsnappen.